„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще го получи в пълен размер. Второ, ще се произведе много повече”. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев пред NOVA относно предложението първият ден от болничния да е за сметка на работника.

Вдигат минималната пенсия, но режат първия ден от болничния

„Наполовина ако се ограничат тези безобразия ще имаме 1 млрд. БВП повече и 300 млн. повече за заплати. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото ще загуби за този един ден”, каза още той.

КРИБ подкрепя предложението първият ден от болничния да не се плаща

„В това разсъждение със сигурност има и верни елементи, но то има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Иначе, че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

Няма да се реже болничният за гледане на болно дете

„Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.

Средният болничен догодина ще бъде 35 лв. Средно един човек веднъж няма да ги получи и средно един човек ще получи 136 лв. повече от това, че ще се работи и от това, че няма да го окрадат други, които се правят на болни. Това са сметките”, каза още той.

Синдикатите скочиха за болничния, искат среща с Борисов

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не е виновен за това?”, коментира Манолов.
nova.bg