Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Днес е време, в което тези идеи, за които се борихме години наред, стават реалност. Днес ви пожелавам със самочувствие да отидете при вашите връстници и да им кажете, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП.

Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата, заявява Нинова, цитирана от пресцентъра на левицата.

Министерството на икономиката пусна анкета, за да установи проблемите на бизнеса

"Нашето желание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, за да обърнем внимание на родното изкуство, е факт. Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия. А и с актуализацията на бюджета сега тези средства се увеличават от милиард на милиард и 200. Правителството пое гаранциите пред банките за кредитите на студентите. Така подкрепяме онези млади хора, които нямат възможност, които са бедни", посочва Нинова.