/ Георги Димитров
Изпълнителният съвет на “Продължаваме Промяната” единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент. Партията ще започне разговори за общо явяване с “Демократична България” на евровота, това съобщиха съпредседателят на ПП Кирил Петков и Минчев пред медиите след съвета. 

"Идеята ни е цялата демократична общност да е заедно и водена от Никола Минчев да има силен глас в европейския парлмент", посочи Петков. 

"Благодаря за доверието, което ми беше указано и приемам тази номинация с голяма отговорност, защото си давам сметка за важността на тези избори. Нашата цел е да имаме сериозно и качествено представителство в Европарламента. Нашата силна увереност е, че трябва да бъдем единни с ДБ отново и да не разделяме гласоподавателите, които са ни подкрепили и на парламентарни, и на местни избори", допълни от своя страна Никола Минчев. 

Той заяви, че е важно да се чува силен български глас в Европа. "Приоротетите, за които и аз ще работя и всички мои колеги, са концентрирани около европейски доходи за европейска България, силна икономика в чиста природа, върховенството на правото и продължаващите усилия за борба с корупцията, България да е отчитана на европейско ниво, силна армия в рамките на ЕС", посочи още той.