От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме неплатени глоби към КАТ. Решението, което беше анонсирано още преди дни, вече е взето. Такъв контрол ще има на 8 от граничните пунктове.

1928 нередовни шофьори са установени само на ГКПП „Калотина” от 3 юни насам. А стойността на глобите - близо 400 хил. лева, само 12 хил. обаче са платени на място, чрез ПОС терминалите, съобщи NOVA. Проверката за пътни глоби на пункта започна на 3-ти юни. Един от глобените е Тончо, който знае защо граничните полицаи го спрели и колко ще му струва. Всички шофьори с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните. Фишове и актове се плащат само с карта.

ЕК очаква свободното движение в ЕС да се възстанови до края на месеца

Водачите, на които за първи път се връчват наказателните постановления имат право да продължат пътя си и да направят плащане до 14 дни. Водачите, които имат влезли в сила глоби трябва да платят на място или да се разделят с книжката и талона на колата.

„Ако лицето е водач по закон няма право да продължава да управлява МПС, докато не заплати глобата си”, обясни инспектор Иво Писанов от Пътна полиция при

Ограничават движението по част от главен път Е-79 до ноември (КАРТА)

Така всички те ще трябва или да платят, или да се откагат от пътуването. Проверките се оказаха изненадана за мнозина, а вчера по обяд се образуваха и опашки от глобени на „Калотина”. „Трябва да има по-добра организация според мен, защото не може само по един да обслужват, като гледам опашката ще е доста дълга”, каза Теодора Гигова.

Тези дни на Калотина бил засечен и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. От понеделик, същото очаква всички пътуващи през пунктовете „Лесово”, „Маказа”, „Кулата”, „Капитан Андреево”, Видин - Дунав мост 2, Русе - Дунав мост 1 и Силистра.
NOVA