Неразкрито убийство в Пловдив през 2011 г., убиецът на Роза Мачокова на свобода
Неразкрито убийство в Пловдив през 2011 г., убиецът на Роза Мачокова на свобода / снимка: DarikNews.bg, архив
Неразкрито убийство в Пловдив през 2011 г., убиецът на Роза Мачокова на свобода
52630
Неразкрито убийство в Пловдив през 2011 г., убиецът на Роза Мачокова на свобода
  • Неразкрито убийство в Пловдив през 2011 г., убиецът на Роза Мачокова на свобода

Две години след смъртта на Роза Мачокова от Пловдив извършителят още е на свобода. Работата по случая продължава, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Иззет е достатъчно годен материал от местопрестъплението и се надяваме в близко бъдеще да разкрием това изключително тежко престъпление, подчерта старши комисар Чонов.

45-годишната жена беше изнасилена и заклана на 12 септември 2010 г. Трупът й бе намерен от минувачи в градинката в кв. "Кючук Париж". По тялото на жената имаше нанесени 30 удара с нож. Два дни след това за бруталното убийство бе задържан клошарят Янко Шандъков, който направи пред полицаите пълни самопризнания и сам посочи къде е скрил оръжието на престъплението, както и точното място, където е нападнал Роза Мачокова. На бившия затворник Шандъков му бяха повдигнати обвинения за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Той обаче бе освободен на 28 декември 2010 г. заради липса на доказателства срещу него.

През 2011 г. от извършените шест убийства, пет са разкрити, сочи годишният анализ на пловдивската полицейска дирекция. В началото на януари на разклона за село Марково автомобил блъсна 69-годишна жена от Сопот и шофьорът избяга. Жената почина на място. Това убийство остава неразкрито. Извършителят все още не е задържан.

Други новини от Пловдив