Напълно е овладян пожарът в Казанлък
Напълно е овладян пожарът в Казанлък / снимка: БГНЕС, архив

Пожарът край вилната зона на Казанлък е овладян. Няма опасност от ново развитие на огъня, увери областният управител на Стара Загора Живка Аладжова по-рано тази сутрин. Все още на места горят трупи, но опасността за местното население вече е преминала.

По последни данни засегнати са над 1800 декара борова и смесена гора, и сухи треви. Няма пострадали хора, не са засегнати сгради.

Днес община Казанлък осигури храна и вода на 150 огнеборци - пожарникари, военнослужещи, горски служители, общински служители, които гасиха последните огнища, съобщават от общината.

Стрелби на военния полигон край града подпалиха стопански постройки, стотици декари сухи треви и храсти, както и няколко къщи. Пострадали няма. Сигналът за пожара беше подаден от противопожарния наблюдател на учението на военните. Огънят обхвана местностите „Тюлбето”, „Павльов мост”, района около Мъглиж. Цялата нощ в района останаха да следят обстановката военнослужещи и противопожарна машина.

От РИОСВ-Стара Загора твърдят, че няма отклонения на показателите на атмосферния въздух в района, засегнат от пламъците.