Напрежение на делото срещу Волен Сидеров
Напрежение на делото срещу Волен Сидеров / снимка: БГНЕС, архив

Напрежение в съдебната зала стана причина днешното заседание по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров да бъде прекъснато за 10 минути.

Показания даваше Димитър Бахнев от Хасково, който е пряк участник в инцидента, станал на варненското летище през януари 2014 година.

Докато Бахнев разказваше какво се е случило на летището, лидерът на "Атака" го репликираше и заяви, че свидетелят се отнасял неуважително към съда, като пропускал част от случилото се на аерогарата. Става въпрос за реплика, която Бахнев отправил към Сидеров.

Според свидетели младият мъж се обърнал към Сидеров с думата "простак" заради поведението му на борда на самолета по време на полет от София за Варна.

След дадената почивка се очаква разпитът на Бахнев да продължи.

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров за първи път се яви по делото, по което е подсъдим за действията му на летище Варна. Досега той не е идвал в съдебна зала.

Свидетели по делото Сидеров разказаха в съда какво се е случило на 6 януари 2014 година, когато лидерът на националистите е пътувал със самолет от София за Варна.

Четирима души от екипажа на самолета - двама пилоти и две стюардеси, обясниха как по време на полета Волен Сидеров е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките. За да успокои обстановката, екипажът бил принуден да се намеси и въпросната дама била отведена в друга част на самолета.

Една от пътуващите - Олга Маринова, разказа как по време на пътуването в самолета било шумно и имало малък скандал. Тя уточни, че Сидеров поискал паспорта на пътничка, изтъквайки че е депутат. По думите на Маринова конфликтът продължил и след кацането на самолета във Варна, когато в летищния автобус един от пасажерите нарекъл Сидеров „простак". Това провокирало лидера на "Атака" и придружаващите го депутати и се стигнало до размяна на удари.

Полицията предотвратила задълбочаването на скандала, като извела от автобуса пътника Димитър Бахнев, който сега е един от основните свидетели в процеса.

Волен Сидеров обвини съда и прокуратурата в политическа поръчка, а от своя страна, обвинителят Зорница Таскова отрече да й е оказван натиск.

Източник: БТА