НАП проверява 6-годишната дъщеря на кмета на Хасково
НАП проверява 6-годишната дъщеря на кмета на Хасково / снимка: DarikNews
По искане на прокуратурата Националната агенция по приходи проверява 6-годишната дъщеря на кмета на Хасково Георги Иванов. Заповедта е от 23 януари, съобщи Иванов, а действието на прокуратурата той определи като “върха на мръсотията”. Данъчната проверка е за периода 2003-2007 година. Момиченцето е родено през 2002 година. Георги Иванов и съпругата му осиновиха детето през 2007 година.

Също по искане на прокуратурата се проверяват сметките и бизнеса и на синовете на кмета на Хасково. Ще бъдат разкрити и сметки на приятели на Георги Иванов, които по думите на градоначалника, не са свързани с бизнеса на семейството.

Проверка на собствеността и банковите сметки на кмета на Хасково и съпругата му стартира преди Коледа. На 8 януари срещу Иванов беше повдигнато обвинение за подкуп. Според обвинението подкупът от 5 000 лева е преведен по банков път през 2003 година. Според представен от Георги Иванов договор, сумата е дарение за предизборната му кампания. Случаят беше разследван и преди години, преписката по него обаче беше прекратена.

Георги Иванов съобщи, че са възобновени проверките по още две прекратени преписки - за БИЛА и по сделка с общински имот.

Като поръчители на поредицата от прокурорски действия Георги Иванов отново посочи депутатите Рамадан Аталай, Христо Бисеров и Иван Стаматов.

Други новини от Хасково