Наказаха полицаите, нахлули в дома на семейство от Кърджали
Наказаха полицаите, нахлули в дома на семейство от Кърджали / Sofia Photo Agency, архив
Наказаха полицаите, нахлули в дома на семейство от Кърджали
32241
Наказаха полицаите, нахлули в дома на семейство от Кърджали
  • Наказаха полицаите, нахлули в дома на семейство от Кърджали

Полицаите, които в края на юли нахлуха в дома на семейство Мустафови от Кърджали, са били наказани с писмени предупреждения заради административно нарушение. Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на питане на депутати от ДПС. Айсел Мустафова, чиято дъщеря пострада по време на полицейската операция, заяви пред Дарик, че не е удовлетворена от наказанията. И уточни, че очаква резултатите от прокурорската проверка, за да заведе съдебно дело.

По време на парламентарния контрол министър Цветанов не отговори на питането на ДПС дали полицаите са имали прокурорско разрешение за обиска в дома на Мустафови, но заяви:

„Проверката е приключила. Има наказани служители от Министерството на вътрешните работи, които са с писмено предупреждение. Цялата справка от проверката е предадена на прокуратурата в Кърджали, за да има и извън вътрешно ведмомствен контрол по това, което е направено по тази операция. Няма полицейско насилие. Полицаите са си изпълнили своите задължения. Единственото, което са допуснали, е че не са направили съответните рапорти и съответния протокол, което е административно нарушение и те са получили своите наказания.

Пострадалата Айсел Мустафова каза, че не е доволна от наказанието и очаква резултатът от прокурорската проверка, за да заведе дело в съда.

Случаят стана известен на 23 юли, когато полицаи нахлуха в дома на семейството от Кърджали. Тогава от МВР съобщиха, че са действали по оперативна информация, според която сина на Мустафови - Кадир, е поръчал проститутки от сочения за сводник Джем Мустафа, който работи като таксиметров шофьор.

В момента Мустафа се намира в ареста с обвинение за склоняване към проституция.