/ screenshot/vbox7
Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово наложи най-тежкото наказание на единия от тримата ученици, участвали в инцидента с бития учител. Това съобщи пред "Фокус" директорът на гимназията Димитър Йорданов.
 
Разкриха подробности за агресията в Садово, където ученик удари с кол учител

Педагогическият съвет в Професионалната гимназия се е провел днес. "Емил Янев ще бъде преместен от дневна в самостоятелна форма на обучение, с решение на съвета", заяви директорът. По думите му съгласно новия закон за образование това е най-строгата санкция спрямо провинил се ученик. Момчето ще трябва да идва на изпити, за да продължи образованието си.
 
Оставиха в ареста ученика, ударил с кол учител

Другият от тримата - Атанас Георгиев, който удари учителя си с дървен кол, все още е задържан в ареста. Делото срещу него не е приключило и няма как да бъде наказан от Педагогическия съвет, обясни директорът. Срещу Атанас е повдигнато обвинение за хулиганство и той ще отговаря пред съда като пряк извършител на престъплението.
 
Третият - Васко Боянов, на практика се е самоизключил от училището още през август, тъй като не се е явил на поправителни изпити. Именно това е бил и поводът да е в гимназията в деня на инцидента, за да провери дали още е техен ученик. Васко е трябвало да подаде заявление за самостоятелна форма на обучение, но тръгнал да разтървава приятеля си при скандала с учителя.
 
Ученикът, удрял с кол учител: Искам да остана задържан в стая (ВИДЕО)

Тримата бяха задържани от полицията в деня на инцидента, а по-късно в ареста беше оставен само Атанас Георгиев.
 
На 19 септември учителят по английски език Антон Велков бе нападнат и бит с кол от 17-годишния ученик от гимназията Атанас Георгиев. В процеса на разследването стана ясно, че той е нанасял ударите с кол по главата на учителя. Другите две момчета само са били свидетели на случилото се.