Мъжете, съобщили за стрелбата в София, се представили за гардове на Алексей Петров
Мъжете, съобщили за стрелбата в София, се представили за гардове на Алексей Петров / снимка: БГНЕС, архив

Мъжете, които снощи са подали сигнал в полицията за стрелбата на столичния булевард „Черни връх", са се представили за охранители на Алексей Петров. Това каза за Дарик един от служителите в близките търговски обекти, който пръв се опитал да окаже помощ на простреляните мъже. Те продължават да се намират в болница, но състоянието им не е тежко, тъй като са простреляни само в краката. Все още няма яснота каква е била причината за стрелбата срещу тях. Засега от МВР съобщават единствено, че инцидентът е възникнал заради "пререкание между група млади мъже", а стрелецът, който беше задържан още снощи, е охранител на офис в района.

Двама ранени при стрелба в София, извършителят е задържан

Инцидентът стана снощи около 17:45 ч. на метри от мол "Парадайс" и в близост до много офиси, магазини и училище. Младите мъже на 30 и 21 години са били простреляни от охранител на външния периметър на офис, намиращ се на „Черни връх".

Почти веднага след инцидента от МВР съобщиха, че двамата ранени имат криминални регистрации, но отказаха информация за охранителя. Още снощи той е направил самопризнания, като е обяснил, че е бил провокиран да стреля. С какво - все още не е ясно.

Секунди след стрелбата, един от служителите на близките търговски обекти - Калоян Каравачев, излиза на улицата, за да разбере какво се случва. Той разказа пред Дарик, че заварил ранените мъже в локва кръв, заобиколени от група охранители:

„При тръгване от работа се чуха гърмежи. Предположих, че са пиратки и си играят деца. Слизайки надолу видях, че при единия ранен седят двама души и при другия също. Двама души бяха ранени при разстояние 20 метра един от друг. Питах ги дали имат нужда от помощ и те ми казаха да се отстраня от мястото, но казаха, че има нужда от вода. Видях, че има кръв около едното момче. Отидох до магазина, за да взема кърпи и вода, за да му дам и през това време охранителите се обадиха на полицията, представиха се, че са от охраната на Алексей Петров и, че е опит за нападение срещу охраната на Алексей Петров", разказа Каравачев.

Разпитват двамата мъже, простреляни на столичния бул. „Черни връх"

Двамата ранени мъже изглеждали били уплашени, а охранителите около тях не им давали да се обадят по телефона, разказа още очевидецът:

„Нормални хора с нормално телосложение, даже по-скоро слабички. Единият беше със суитчър, другият с яке. Според мен бяха нормални хора, даже единият беше с торбичка. На другия занесох кърпи и вода. Охраната и единият пострадал си говореха, явно е станало инцидент. Единият го пита: „С кого се разправяш?" Другият каза: „Не се разправям с никой."

Още снощи охранителят, който е открил стрелба по двамата мъже, беше задържан за 24 часа от полицията. Предстои прокуратурата да прецени дали да поиска постоянното му задържане.

По неофициална информация при огледа на местропроизшествието след снощи са били намерени девет гилзи. Работата на полицията в района на инцидента блокира движението в тази част на бул. "Черни връх" за повече от три часа.