Мъж запали кола в Кюстендил, строши прозорците на още три автомобила
Мъж запали кола в Кюстендил, строши прозорците на още три автомобила / снимки: DarikNews.bg, Кюстендил

Недоволен клиент подпали автомобил „Мерцедес” и изпотроши стъклата на други три автомобила в Кюстендил. Полицията вече е задържала 30-годишния Христо Е.-Мусашито заради двата инцидента. Той ще остане в полицейския арест 24 часа.

Работата по документиране на деянията му продължава в РУП-Кюстендил. Изяснява се съпричастност и на други лица към повреждането на автомобилите.

Запаленият „Мерцедес” бил паркиран в близост до кръстовището на „Аджундар”. Колата е собственост на Емил И., който стопанисва една от дискотеките в града. Под колата е имало туба със запалителна течност.

Мъж запали кола в Кюстендил строши прозорците на още три автомобила
netinfo


Към 4.00 ч. след полунощ са били изпочупени стъклата на три автомобила - „Опел Астра”, „Фиат Палио” и „Фолксваген Голф”, паркирани на паркинг между сградата на Областна управа и Миньорския дом в града. Колите са със счупени предни или задни стъкла. Един от потрошените автомобили е на дежурния лекар в Специализираната болница по рехабилитация, д-р Любен Арбов.

Мъж запали кола в Кюстендил строши прозорците на още три автомобила
netinfo

Началникът на РУП-Кюстендил Росен Райчев каза, че има свидетели, че деянието е извършено от недоволен клиент на кюстендилска дискотека. След като в нощното заведение възникнал конфликт, охраната извела навън мъж. На него му е била оказана помощ в кюстендилската болница, тъй като имал наранявания, след спречкване в дискотеката. По-късно той използвал твърд предмет, за да счупи стъклата.

Мъж запали кола в Кюстендил строши прозорците на още три автомобила
netinfo

Други новини от Кюстендил