Мъж погнал с гега пастир в село Галиче след скандал
Мъж погнал с гега пастир в село Галиче след скандал / netinfo

Мъж е нападнал пастир във врачанското село Галиче. Случилото се няма нищо общо с приближени на кмета Ценко Чоков, разкри проучване на „Дарик".

Минута преди 9.00 часа на телефон 112 в полицията е подаден сигнал, че близо до мелницата в селото Ивайло Рачев е нанесъл побой над пастира Сокол Миланов.
Пред пристигналите на мястото полицаи Рачев обяснил, че заварил Миланов заедно със стадо от 20 крави в негова нива с царевица. След което подгонил него и кравите с гега, която носел.

Рачев категорично отрекъл да е нанасял удари по Миланов. Раните, които той имал по главата, били защото пастирът падал, докато Рачев го гонел. В момента обвиненият в побой е задържан, за да бъде разпитан от полицаите. Миланов е без сериозни наранявания. Той е бил прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина и е освободен по негово желание.

Пред медиците той твърдял, че се чувства добре и подписал декларация да бъде освободен.

Не отговарят на истината твърденията в някои медии, че Ивайло Рачев бил от хората на кмета Ценко Цоков. Точно обратното - Рачев е шурей на основния опонент на Цоков - Веселин Тушинов. Рачев е заявил, че ще подаде жалба за нанесените щети в царевичния блок.

За случая е уведомен дежурният прокурор в Бяла Слатина.

Други новини от Враца