Министерството на вътрешните работи порица действията на ПП "Възраждане" по граничните пунктове на страната и излезе с призив към хората да спазват закона.

В позиция изпратена до медиите от там посочиха, че ще спират други подобни прояви.

Привърженици на „Възраждане“ блокираха „Лесово“, „Йовково“ и „Калотина“

Ето и цялото съобщение:

Относно проведените днес, 10.02.2024 г., нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от привърженици на политическа партия, Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите.

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове Лесово, Кардам и Калотина, полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви.


От "Възраждане" отговориха с позиция на МВР относно протестите на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Лесово", "Йовково" и "Калотина".

В позицията си посочват, че Конституционният съд е погазил Конституцията.  

"Беше погазена демокрацията и правото на 604 000 български граждани на избор и глас. Призоваваме МВР да се подчинява на законите в България и на българските граждани, чийто застъпник се явява "Възраждане". След извършеното закононарушение от страна на Конституционния съд и Народното събрание, всяка една държавна институция, контролирана от управляващите в момента, представлява само и единствено себе си, а не българския народ, и е в ръцете на чуждите агенти. Това в пълна сила се отнася и за МВР“, се казва в позицията на "Възраждане", изпратена до медиите. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня