МВР не е конвоирало Маджо в съда
МВР не е конвоирало Маджо в съда / netinfo

Младен Михалев – Маджо е пристигнал в Съдебната палата на 16 май, когато е дал показания по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, с личния си автомобил, съобщи директорът на Столичната полиция комисар Румен Стоянов. Той допълни, че личният автомобил на Михалев не е бил ескортиран от кола на МВР.

Парламентарната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и службите за обществен ред изслуша на 7 юни директора на Национална служба “Полиция” главен комисар Валентин Петров и директора на Столична дирекция “Полиция” комисар Румен Стоянов.

За придвижването на автомобила на Михалев не е било освобождавано трасе, не е било спирано движението, не са спирани и пешеходци.

На въпрос какво са правили коли на МВР до Съдебната палата, Стоянов отговори, че съгласно искането на Министерство на правосъдието, те са осъществявали охрана на обществения ред около Съдебната палата. Комисар Стоянов подчерта, че движението около палатата не е било отцепено, спрени са били само три автомобила, за да може автомобилът на Маджо да извърши ляв завой по ул. “Лавеле”. Запитан защо, когато други свидетели влизат или излизат от Съдебна палата, не се спират автомобили за извършването на тази маневра, Стоянов отговори: “Ако трябва, ще бъдат спрени”.

На въпрос към главен комисар Валентин Петров какво става с анализа на анонимния сигнал за подготвено покушение срещу важен свидетел на 16 май, той отговори, „че няма какво да обяснява за оперативната работа на службите за сигурност”.

Валентин Петров каза още, че в писмото става ясно какви са заплахите и оттам нататък службите за сигурност са предприели необходимите мерки да не допуснат извършване на престъпление или нарушаване на обществения ред. Той уточни, че в анонимното писмо се споменават дела, по които са заплашени свидетели.