/ БГНЕС

С писмо до главния прокурор МВР изпрати на ВКП документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител. По случая беше образувана преписка в ОДМВР-Варна. Поводът беше получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Малко по-късно от ГЕРБ потвърдих, че става въпрос за Бранимир Балачев от тяхната парламентарна група.

Полицията проверява депутат от ГЕРБ за нарушаване на карантината

Депутатът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.

Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона, обявиха от партията на Бойко Борисов. "В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона", допълниха от партийната централа.

В ранния следобед стана ясно, че във Върховната касационна прокуратура вече е образувана прокурорска преписка във връзка с постъпилия сигнал. "Материалите по случая ще бъдат препратени на Софийска градска прокуратура по компетентност с оглед на това, че са касае за лице с имунитет – народен представител от 47-ото Народно събрание", допълват от ВКП.