Към настоящия момент не са открити двамата български граждани, издирвани в турските градове Антакия и Искендерун, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Българското посолство в Анкара е отправило искане към Министерството на здравеопазването на Турция за предоставяне на информация за евентуално наличие на пострадали български граждани, настанени в здравни заведения в страната, допълват от МВнР. 

В Консулска служба към посолството е създадена организация по извънредно приемане, при необходимост, на заявления за документи за пътуване на български граждани, пострадали от земетресението, желаещи да се евакуират в България.

Броят на загиналите в опустошителните земетресения в Южна Турция нарасна до 9057, а броят на ранените вече е 52 979, съобщи по-рано днес турският президент Реждеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Той допълни, че общо 6444 сгради са били разрушени при серията разрушителни земетресения в понеделник с епицентър Кахраманмараш.

По думите му най-малко 60 000  доброволци, включително от неправителствени организации и чуждестранни екипи, участват в усилията за търсене и спасяване на хората, засегнати от земетресенията.
Рени Никифорова/БТА