Митьо-Очите е в критично състояние
Митьо-Очите е в критично състояние / Нова телевизия

Състоянието на Димитър Желязков-Очите е критично.

Той е настанен в реанимацията на Бургаската болница след престрелката, станала пред дискотека в Слънчев бряг.

Стрелбата избухнала около 21.00 часа в сряда.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард (СНИМКИ/ВИДЕО)

Известният несебърски наркобос е бил с още около 15 души по време на инцидента.

По информация на Дарик, лекарите се борят за живота му, раните не са фатални, но са много и е трудно да бъде овладяна кръвозгубата.

Желязков беше откаран с линейка до Буграс с три куршума в областта на корема, слабините и крака, както и с множество рани.

Заедно с него, в бургаската болница са приети още двама от обкръжението му. Единият охранител е с опасност за живота, другият прострелян е в стабилно състояние.

Все още не е ясна самоличността на убития в престрелката гард на Очите. По неофициална информация, става дума за 22-годишен младеж от Бургас.

Районът около мястото на инцидента е отцепен. Огледите продължават. Около 15 въоръжени полицаи са отцепили и района на болницата, където в момента има повече от 30 приближени на Димитър Желязков.

Това е поредното покушение срещу Очите. Преди 15 години при нападение срещу него в Несебър загинаха съпругата му и брат й.

В криминалното му досие фигурират обвинения за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, заплахи, организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и наказателни бригади.

Митьо Очите има ефективна присъда за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен.