Митничари откриха десетки тонове нелегален алкохол в Каблешково
Митничари откриха десетки тонове нелегален алкохол в Каблешково / netinfo

Над 83 000 литра вино и 430 литра етилов алкохол, произвеждани нелегално, разкри мобилна митническа група при проверка на два адреса в град Каблешково, община Поморие.

При проверка в склад за бира и безалкохолни напитки митническите служители открили 30 литра ракия и 255 литра вино в разфасовки от по 5 и 10 литра без документи за произход и заплатен акциз.

Екип от проверяващи посетил и частен имот, стопанисван от собствениците на склада. Там служителите намерили действаща винарска изба с всички необходими съоръжения и съдове за производство на вино и етилов алкохол. В над 30 съда с различна вместимост били складирани над 83 000 литра вино, произведени в нарушение на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове.

Митничари откриха десетки тонове нелегален алкохол в Каблешково
netinfo

В отделна пристройка са открити и три дървени бъчви, пълни с 400 литра етилов алкохол без документи за заплатен акциз, съобщава Агенция "Митници".

Работата по случая продължава. Предстои да бъде установено дали нелегално произвежданият алкохол е бил пласиран в заведения по Южното Черноморие.