Министерство приютява туризма?
Министерство приютява туризма? / снимка: Sofia Photo Agency
Сливане, трансформиране и закриване на агенции е обсъдила контактната група от представители на партиите в тройната коалиция в хода на разговорите за структурните промени в правителството, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На разговорите днес се е постигнало съгласие за основните приоритети от актуализираната правителствена програма за управление на страната, твърдят от пресцентъра на социалистите.

На тази база се е направил преглед и анализ на ефективността на всички държавни агенции, изпълнителни агенции към кабинета и другите структурни единици към министрите, уточняват от „Позитано20. След като предложенията бъдат одобрени от лидерите, ще бъдат официално обявени на медиите, се казва в съобщението на пресцентъра на БСП.

Дарик научи, че сред обсъжданите варианти е Агенцията по туризъм да стане част от министерство, но не на икономиката и туризма, а вероятно на културата и туризма.

Обсъден е вариант броят на заместник-министрите във всяко министерство да бъде съкратен с по един, като всяка една от трите партии е поела ангажимент да отстрани заместник-министри от своите квоти, като не се нарушава баланса.