/ БГНЕС
Добра е намесата на държавата в бензиностанциите, похвали бившият соцлидер
Добра е намесата на държавата в бензиностанциите, похвали Михаил Миков решението на кабинета да има и държавни. Бившият лидер на БСп даде и пример в посока на спекулативни цени, като посочи, че когато отива на малка бензиностанция, си сипва дизел с 35 стотинки по-евтин, отколкото на колонката на някоя от бензиностанциите на гобемите вериги. Става въпрос за 30-40 стотинки разлика, възмути се експредседателят на левицата. "Държавата трябва да изработи механизми за регулиране на свръхпечалбата, особено в ситуация на криза", подчерта Миков. "Маска - 5 лева, дезинфектант - 20 лева, къде си, бе, държаво?!", възкликна той в интервю по БНТ. И заключи, че докато едните бизнеси бяха директно затворени и губеха, другите печелеха на гърба на всички със спекулативни цени. "Дано политиците го разберат това", апелира Миков.

Бившият соцлидер разкритикува партията си, че не е била особено адекватна през изтеклите два месеца.

"Имаше една обърканост в позицията. Не се уцели ваксата от БСП", обобщи Миков и посочи, че първоначално социалистите са били против извънредното положение и закона, после се въздържали, докато гражданите са оценили усилията от нуждата да се предприемат бързи мерки. На БСП обаче й се загубила голямата картина, а се фокусирала върху дребните детайли. "Тогава има риск да не получиш общественото доверие", отбеляза Миков. "Тези, които предприеха решителни действия и които навреме усетиха страха на хората за живота и здравето им - правителството, щабът, виждате, че печелят общественото доверие", заключи Михаил Миков на фона на падащия рейтинг на соцпартията.

Георги Гергов: БСП играе след мача, някой отвън натиска копчето на Нинова

Той разкритикува Корнелия Нинова, че търси врага с партиен билет на фона на тежкото организационно и финансово състояние на столетницата. "БСП има задължения към 5-6 милиона", заяви Миков. И предупреди, че към половин милион ще отидат за тъй наречения вътрешнопартиен избор на лидер, а догодина се задават и парламентарни избори. Михаил Миков категорично се противопостави на това да го "етикетират с Гергов". "Всички знаят, че Гергов подкрепи Нинова на конгреса и сега е малко странно да се разчита на такава къса памет у хората", заключи бившият лидер на БСП.
БНТ