Миков: Беронов си е купил апартамент с компенсаторки
Миков: Беронов си е купил апартамент с компенсаторки / netinfo

Кандидат-президентът на десницата Неделчо Беронов си е купил апартамент с компенсаторки и освен това обикаля предизборно страната с автомобил на НСО в качеството му на конституционен съдия. Това заяви лидерът на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков в Народното събрание.

Миков добави още, че Неделчо Беронов като председател на Конституционния съд, който по Конституция е неполитизиран орган, се занимава с политическа дейност. Разбрахме, че между предизборните си обиколки, г-н Беронов е свикал заседание на Конституционния съд, докато е в отпуска по искането на един от последните преторианци на Иван Костов в съдебната система, председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров срещу Конституцията, обвини Михаил Миков. Той попита още дали политически ангажирания в кампания Беронов ще участва в заседанието по атака срещу Конституцията и срещу приетата в нея промяна за повишаване на отчетността на съдебната система.

ДСБ и нейният кандидат се опитват да блокират членството на България в ЕС, включително и чрез използването на Конституционния съд, заключи лидерът на лявата парламентарна група. В неговото изказване пък Иван Костов съзря тревога и страх от страна на БСП от десния кандидат президент преди още да е започнала кампанията.