/ Dariknews.bg, Адриан Кулев
Отново се образуваха километрични опашки на ГКПП “Маказа“ от желаещи българи да се възползват от последните слънчеви дни по гръцките плажове. Мераклиите да плажуват край бреговете на  Бяло море чакаха около два часа, за да преминат през пропускателният пункт.

Черноморието остава предпочитана дестинация за българите през лятото

За разлика от „Маказа“, през ГКПП „Златоград“, обстановката там бе нормална, без да има опашки, а колите преминаваха граничната бразда за около пет минути. Този път обаче не се предпочита от туристите, заради многото завои и стеснени пътни участъци, като на доста места има и пропадания на пътя.

Мераклии за гръцкото море
Dariknews.bg, Адриан Кулев

Очакванията за по-ниски цени през септември в курортните ядра около Ксанти обаче се оказаха мит. Заради големият интерес от български туристи, гръцките ресторантьори и съдържатели на плажните заведения държат все още цените от силния летен сезон.

Мераклии за гръцкото море
Dariknews.bg, Адриан Кулев

Все още е 3 евро цената на кафе с вода, а бирата от 3,50 до 4 евро. Нощувките са от 40 до 120 евро в хотелите около Ксанти, за двойна стая. Българските туристи преобладават по плажовете, като повечето предпочитат кратките почивки от типа – море за един ден.