/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 9 октомври, вторник
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Сутринта на места в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла.

Във вторник времето ще е слънчево. До обяд ниската облачност ще намалее, а видимостта ще се подобри. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 3 и 8 градуса, дневните - предимно между 19-24 градуса.

МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 м около 15 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През октомври ни очакват температури от минус 1 до 28 градуса

В сряда и четвъртък над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, през втория ден в Югоизточна България ще превали слаб дъжд. Сутрин на места в низините и котловините, с по-голяма вероятност в източната половина от страната и покрай Дунав, ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано сутрин ще бъде тихо, а денем ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните - предимно между 19-24 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg