Масирани проверки започва полицията в Дупница
Масирани проверки започва полицията в Дупница / netinfo

Масирани полицейски проверки започват в Дупница. Те не са срещу определени лица, заяви директорът на РДВР Кюстендил комисар Борислав Златанов. Той заедно с шефа на РПУ Дупница Ивайло Дамянов обявиха мерките, които ще вземат в Дупница.

Ще бъдат проверени разрешителните за носене на оръжие, питейните заведения, игралните зали. Ще започнат данъчни ревизии в съмнителни фирми.

Освен това ще бъдат инспектирани дупнишките фирми, които участват в търгове, и автобусните превозвачи, които пътуват до Италия.

На полицаите в Дупница ще помагат служителите от Регионално звено за борба с организираната престъпност – Кюстендил. При нужда ще се търси и съдействие на жандармерията.

Директорът на РДВР Кюстендил комисар Борислав Златанов е категоричен, че всички сигнали ще се проверяват. Предстоят и срещи в Окръжна и Районна прокуратура.

Забранява се ескортирането на лични коли. Всички автомобили със затъмнени стъкла и еднакви номера ще се спират за проверка. Ще се засили и полицейското присъствие в центъра на Дупница. За целта ще бъде попълнен щатът на РПУ.

Мерките са съгласувани лично с министър Румен Петков.