Мартин Захариев: Харакирито за АБВ е направено
Мартин Захариев: Харакирито за АБВ е направено / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Харакирито за АБВ е направено. БСП би имало проблем с АБВ само в един момент - ако има членове, които биха станали членове на листата на АБВ. Това  пред Нова телевизия депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев. Според него обаче това не е възможно да се случи и никой не е по-голям от марката.

„В тази парламентарна група имаме доверие в Станишен, а нямаме доверие в Първанов”, заяви още Захариев. „Първанов е изключително опитен политик - врял и кипял. Той знае цялата технология по взимане на властта”, допълни той. 

Относно упреците на Първанов, че решенията не се взимат в БСП, а на друго място, Захариев заяви: „Решенията се взимат в изпълнителното бюро, парламентарната група и ръководството на парламентарната група”.

„Той има значителна вина да се постави в ролята на неучастващ във вземанията на политическите решения на БСП”, каза още Захариев.

„С това си действия Първанов завинаги се разделя с партията, която го е направила президент, поддържала го е два мандата, и на която е бил политически лидер”, коментира Захариев. „Разочарованието от него и от Калфин е стигнало извън предела на търпимост”, допълни той.

Следващата голяма битка ще е за промените в Наказателния кодекс. Това прогнозира депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев. „Там трябва да се формират сериозни политически позиции, за да се знае как да се гласува”, заяви Захариев.

Източник: NovaNews.bg