Кой е човекът, който си позволява да заплашва съдии, на който комисията „Кушлев” отнема 430 000 лева, но който и до днес е с чисто съдебно минало

Връщаме ви 20 години назад, когато журналистът на NOVA Лора Крумова разкрива част от имотните измами, зад които се твърди, че стои убития Мартин Божанов. В началото жертвите му били основно възрастни хора.

След обиски: Открити са документи, доказващи, че Божанов притежава скъпи имоти извън страната

Годината е 2004 г. Тогава 87-годишният Бай Слави губи дома си с фалшива покупко-продажба. Възрастният мъж притежавал 102 кв. м. апартамент в центъра на София. Жилището му е продадено на човек, който дядото не познава – именно Мартин Ангелов Божанов.
„Синът като излиза в градинката пред блока му се представя някой си за милиционер. Дай си паспорта, той не загрява и му снема данните и пуска апартамента за продажба”, сподели мъжът.

Потърпевшият вижда негова снимка за първи път в районното. Екипът открива Божанов. На въпрос какво иска от възрастния човек, едва не прегазва оператора, който го снима с колата си. Нотариусът, извършил покупко-продажбата - Слави Крашевски, не изключи самият той да е бил подведен.

Разследване: Нотариуса е искал 100 000 евро от Ивайла Бакалова, за да излезе половинката ѝ

Втората жертва е жена с онкологично заболяване. Чрез имотна измама тя губи апартамент от 75 кв. м. През ноември 2003 г. заминала за САЩ. Докато била в чужбина, домът ѝ е продаден на Мартин Божанов.

По информация на NOVA още тогава той имал 3 страници досие за многократни измами. Бил е пуснат и за международно издирване. И в този случай жилищната продажба е направена от същия нотариус - Слави Крашевски.

Кой е разстреляният Мартин Божанов - Нотариуса

76-годишната Илка е с първа степен на инвалидност. Жената дори не подозирала, че жилището ѝ е продадено. Когато чува името на Мартин, тя разбира, че става въпрос за внука на брат ѝ. Във фалшивите документи пише, че бабата и синът ѝ дават право на Божанов да продаде дома им сам на себе си, като жената може да живее там, докато е жива. И в тази сделка участие има нотариус Слави Крашевски.