Маргарита Попова: Бъдещият президент трябва да води балансирана външна политика
Маргарита Попова: Бъдещият президент трябва да води балансирана външна политика / БГНЕС, архив

Бъдещите президент и вицепрезидент, и най-вече държавният глава, трябва да водят балансирана външна политика. Това каза във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова.

Тя обясни, че за нея въпросът с балансираната външна политика е изключително важен. Попова допълни, че освен да гледаме на запад, там, където ние сме и бездруго като обществено устройство, като стремление, като политика, на която сме се обрекли, трябва да гледаме и на изток. Според нея е политически примитивно да се води външна политика, като се гледа само в една посока.

Борисов: Ще има предсрочни избори, ако ГЕРБ не спечели президентския вот

Според вицепрезидента страната има нужда от държавен глава, "който да бъде истински родолюбец, човек, който да мисли за хала на хората, т.е. - да има силна социална чувствителност". Тя обясни, че ако не сме социална държава, няма как да сме демократична и правова държава.

В отговор на въпрос, че името й се посочва като кандидат за президентските избори, желан от различни кръгове, Маргарита Попова каза, че има още много важни месеци за този мандат. Вицепрезидентът коментира, че в момента текат много и различни процеси във всички партийни структури в цялото ни политическо пространство.

Плевнелиев: Никога няма да признаем незаконната окупация на Крим от Русия

Според нея политическите партии трябва да се разберат коя формула ще бъде предпочетена за тази президентска кампания, на какво ще се заложи, ще може ли да се даде възможност обществото да покаже, че политически е пораснало още.

Вицепрезидентът Маргарита Попова бе във Варна, където откри във Военноморския музей в града многожанровата изложба "ArtExtreme 15" на Анатолий Радев и Дария Василева.

Източник: БТА