деца танцуват и пеят
деца танцуват и пеят / iStock/Getty Image
С богата художествена програма, децата от Пещера отбелязаха Деня на детето - 1 юни. Пл. "България" се препълни от щастливи малчугани, дошли тук за да отпразнуват своя празник. Възпитаниците на шест детски градини в Пещера и Радилово показаха на по-големите момичета и момчета как се пее и танцува. Това съобщиха от пресцентъра на Община Пещера.

"Денят на детето е напомняне на всеки от нас колко е важно да насърчаваме и да се грижим за благосъстоянието на децата. Децата са малките частици на голямото щастие, чудо, което изпълва живота на всеки възрастен с истинска радост и топлина. Нека всеки нов ден да бъде мил и интересен, пълен с безброй вълшебства", каза в обръщението си към празнуващите деца кметът Йордан Младенов.

За програмата се погрижиха художествените ръководители, учителите и директорите на детските градини и училищата. В ранния следобед на градския стадион ще се проведат футболни срещи между отборите на школата в Пещера. Акцентите от празничната програма ще приключат с годишна изложба на учениците от "П.Р. Славейков".

На 1 юни отбелязваме един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Първото официално международно честване на Денят на детето е през 1950 година. Празникът е отбелязан едновременно в 51 страни по света. 
БТА