Македонски гражданин предизвикал катастрофата с кортежа на Георгиевски
Македонски гражданин предизвикал катастрофата с кортежа на Георгиевски / netinfo

Македонският гражданин с постоянно местожителство в България Горан Стойновски /38 г./ е предизвикал днешния инцидент край Радомир с кортежа на председателя на парламента на Македония Любиша Георгиевски, съобщи полицията в Перник.

Инцидентът е станал край село Прибой и гара "Александър Димитров" около 15.00ч. Кортежът на Георгиевски е пътувал към София.

Първа се движела кола на КАТ-Перник, втори е бил автомобил на Националната служба за охрана /НСО/, а след него - колата на Георгиевски. Кортежът завършвал с още един автомобил на НСО.

При гара "Александър Димитров" срещу кортежа се движели три цивилни коли по посока Кюстендил. Вторият автомобил предприел изпреварване, но като забелязал кортежа, се опитал да се върне обратно в собственото платно.

Маневрата била неуспешна, колата се завъртяла и се ударила в първия автомобил на НСО, а след това и в автомобила на Георгиевски.

Инцидентът е бил предизвикан от водача на "Опел Вектра", управляван от Стойновски. В неговия автомобил се ударила и третата цивилна кола, пътуваща по посока Кюстендил.

При катастрофата са пострадали Стойновски, който е със счупени ребра, както и Радослав Хаджийски /35 г./, пътуващ в третата цивилна кола. Той е със счупена гръдна кост. Двамата са били настанени за първоначално лечение в болницата "Рахила Ангелова" в Перник.

Пострадал е и един служител на НСО, който е с травма на едната ръка, без счупване. По случая е образувано следствено дело.