Майката на пометената от такси Съни иска законови промени
Майката на пометената от такси Съни иска законови промени / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Близките на пометената от такси Станислава настояха за законови промени, с които се надяват да се затегне контролът над шофьорите в обществения транспорт и да има по-големи наказания, ако някой кара пиян, съобщава Нова телевизия.

Таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка на „Цариградско шосе" през юли, бе пуснат срещу 1000 лева гаранция. Деянието му е окачествено като убийство по непредпазливост. При тежкия инцидент загинаха двама души, а други бяха ранени.

Мирослава - майката на загиналата млада жена Станислава споделя възмущението си. „Не е нормално. Човек, който е взел два човешки живота и е погубил съдбите на още поне 50-60 души, част от хората може би ще останат инвалиди. Това е поредицата от абсурдни неща в държавата", заявява тя.

Мирослава иска да се променят законите и да бъде въведен строг контрол за шофьорите, особено в обществения транспорт. И е готова да се бори за това. „Страх нямам от нищо, след това, което се случи, след като Съни си замина, аз абсолютно за нищо нямам страх", каза майката на момичето.

Борбата започва с подкрепа. Съмишленици Мирослава среща буквално и на улицата. Първата им кауза е борбата срещу леките наказания за пияните шофьори.

На 10 юли вечерта таксиметров шофьор помете 12 човека на автобусна спирка пред търговски център на „Цариградско шосе" в София. На следващия ден почина Съни, а две седмици след това и 6-годишната Елена от Перник. Шофьорът Михаил Куртев е употребил алкохол във фаталната вечер, преди да се качи зад волана.

Източник: Novanews.bg