/ iStock photos/Getty images
Дете на една година е в тежко състояние, след като майка му скочила заедно с него от третия етаж на хотел в Кърджали. Детето е с опасност за живота, казаха от пресцентъра на Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. Георги“ в Пловдив, където детето бе транспортирано и настанено. 

То е със счупен череп, без други травми и диша самостоятелно, допълниха от болницата.

Оттам уточниха, че майката не е пострадала, но е задържана за 24 часа. Инцидентът е станал 30 минути след полунощ тази вечер, съобщава кореспондентът на БТА Валентина Стоева.

Жената е на 20 години. Първоначално детето било откарано за преглед в кърджалийската болница, но заради състоянието му било транспортирано за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Св. Георги" в Пловдив.

Окръжна прокуратура – Кърджали наблюдава досъдебно производство за извършен опит за умишлено умъртвяване на лице на 1 година и 5 месеца.

Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Към момента е установено, че лицето е пострадало при падане от третия етаж на сграда в град Кърджали.

Към настоящия момент не е привлечено обвиняемо лице. По досъдебното производство предстои извършването на процесуално-следствени действия за изясняване на фактите. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Валентина Стоева/БТА