/ БГНЕС
Скандалът с подслушването на политици е свързан не само с това, че са подслушвани политици, които са опоненти на властта, той е свързан и с това, че след като незаконно могат да се подслушват политици, значи може да бъде подслушван всеки - независимо дали е бизнесмен или обикновен гражданин. Това каза лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова във видео във Фейсбук.

Тя обясни, че са я срещнали десетки хора в София след протеста по случая, които са питали възможно ли е това да се случва в България – страна членка на ЕС.

Започва проверка заради твърденията за подслушвани политици

"Питаха ме и какви мерки ще предприемем от Изправи се. БГ за това истината да излезе наяве и виновните лица да бъдат наказани. Изумително е, че 10 години след скандалите с подслушване, извършвани под егидата на тогавашния министър Цветан Цветанов, неговата партия ГЕРБ продължава с тези отвратителни, незаконни практики", посочи още Манолова.

Тя заяви, че от Изправи се.БГ настояват незабавно компетентните институции да започнат да вършат своята работа и министърът на вътрешните работи да направи пълно разследване за това дали има подслушвани политици, колко време, на какво основание и др.

"Настояваме и президентът Радев да не бъде безучастен към този скандал", допълни Манолова.