Голяма лява коалиция ще има. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Предстои в следващите дни левицата да подпише споразумения с „Движение 21“, „Нормална държава“ и АБВ. Продължават разговорите и с други партии, но лидерката на БСП не обяви кои са те.

На въпрос Нинова отговори, че преговори с Мая Манолова и „Изправи се! Мутри вън!“ не се водят. Не е имало разговори и с Жан Виденов.

Новата коалиция ще се яви на изборите под името „БСП за България“. В листите ще намерят място представители от всички партии, но Румен Петков и Георги Първанов няма да участват в тях, уточни Нинова.

Ново ляво обединение начело с БСП?

„Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България. Особено в условията на социално-икономическата криза и след управлението на ГЕРБ”, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова
Георги Димитров

"Този нов и широк формат ще доведе до много по-добър резултат за партиите вляво и ще даде възможност за промяна на политиките. Отваря и широка врата за едно ляво-центристко управление”, прогнозира Нинова.

"Нямаме разрив с Мая Манолова. Тя си избра своя път", отсече лидерът на левицата.

Нинова коментира и изнесените твърдения за подслушване на политици: „Ако е вярно, е изключително скандално. Настояваме да се изнесе истината. Очакваме органите да напрвят пълна проверка“