Маджо се яви в съда да свидетелства по делото за убийството на Бай Миле
Маджо се яви в съда да свидетелства по делото за убийството на Бай Миле / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Младен Михалев–Маджо дойде в Софийски градски съд, където ще свидетелства по делото за убийството на Милчо Бонев-Бай Миле.

Маджо е сред последните, видели Бонев преди разстрела му заедно с петимата му охранители в ресторант-градина „Славия” през 2004 г. Досега Маджо не се явяваше на съдебните заседания, а адвокатите му предложиха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка, което не бе прието от съда. Съдебното заседание преминава при засилени мерки за сигурност, предаде БГНЕС.

Софийски градски съд разпитва днес свидетели по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле и петимата му бодигардове, които бяха разстреляни на 30 юни 2004 г., предаде репортер на БГНЕС.

Първи бе разпитан свидетелят Николай Минчев, който разказа, че през 2003 г. от него пловдивчанин на име Драган или Драгомир е поискал да закупи 3-4 бронежилетки. На два пъти той е осигурявал бронежилетките, но не знае за каква цел са били необходими. Описа, че жилетките са били тъмно зелени на цвят и заяви, че не познава присъстващите четирима подсъдими за убийството в залата – Тихомир Дочев, Илиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков.

Другият свидетел, който бе разпитан, бе Димитър Пенов, който се познавал от 1990-1991 г. от Слънчев бряг с Милчо Бонев, където имали съвместна фирма "Холидей БГ Туризъм". В последствие Пенов е излязъл от фирмата. Той заяви, че последно се е видял с бай Миле 4 години преди убийството му и че Бонев не е споделял с него да е притеснен.

Пенов знаел, че Милчо Бонев се занимава с покупка и продажба на футболисти. Третият разпитан бе Атанас Желев, който е работил като шофьор при Милчо Бонев преди убийството му. Карал е Мерцедес, неброниран. Той сподели, че са имали обичаен маршрут от дома на Бонев до ресторант „Славия”. Според него Милчо Бонев е бил абсолютно спокоен и се е държал нормално в деня преди убийството, когато Желев го е видял за последно. Той също не разпозна обвиняемите по делото и каза, че не знае причините за убийството.