Маджо иска да бъде разпитан по делото срещу Маргините
Маджо иска да бъде разпитан по делото срещу Маргините / снимка: Sofia Photo Agency

Младен Михалев Маджо е поискал от Софийския градски съд да бъде разпитан по видеоконферентна връзка по делото срещу братята Маргини.

Съдебното заседание по делото не се състоя, тъй като Красимир Маринов – Големия Маргин и Веселин Тошев са болни и не дойдоха в съда.

По искане на прокуратурата съдът назначи медицинска експертиза на двамата обвиняеми, която да установи актуалното им здравословно състояние.

Болен се оказа и Николай Маринов – Малкия Маргин, който беше в съдебна зала, но адвокатите му поискаха по-лека мярка за неотклонение за него – защото след като страда от епилепсия, по думите им степента на обществената му опасност намалява. Съдът обаче отказа да го пусне от ареста и назначи медицинска експертиза и на него. Малкия Маргин бе доведен специално за делото от МВР болница.

Младен Михалев Маджо, който бе няколкократно призоваван като свидетел по процеса срещу братята Маргини, но досега не се е явил, е внесъл до съда писмена молба чрез адвокатите си, с която иска той и съпругата му Елена да свидетелстват, без да се явяват в съдебна зала. Той иска това да стане по видеоконферентна взърка, тъй като живеят в Швейцария, или като втори вариант – чрез писмена кореспонденция.

Съдът не се произнесе дали ще разреши това. Делото бе отложено за 25 април.