Маджо даде показания по делото за убийството на Бай Миле
Маджо даде показания по делото за убийството на Бай Миле / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Бившият бос на СИК Младен Михалев-Маджо даде показания като свидетел по делото за убийството на бившия му съдружник Милчо Бонев – Бай Миле. Маджо заяви пред съда, че още се чувства шокиран и уплашен от убийството на Милчо Бонев. Разпитът премина при изключителни мерки за сигурност в столичната Съдебна палата.

Младен Михалев се появи с тричасово закъснение в съдебната зала, облечен с бронежилетка под сакото и с плътна охрана от шестима бодигарда.

Цялата съдебна охрана на палатата бе вдигната на крак от рано и на самия вход на съдебната зала се проверяваше всеки с ръчен скенер. До всяка колона и пейка на палатата имаше гардове от частната охрана на Михалев или цивилни полицаи от службите.

Самият той влезе в съдебната зала през страничния вход, откъм коридора на съдиите, и така избегна срещата с медиите. След разпита излезе пак оттам. По-късно стана ясно, че полицията пази Маджо заради опасност от покушение. Официалното съобщение на МВР е, че при тях е постъпило искане от заместник-министъра на правосъдието Димитър Бонгалов за съдействие от националната полиция на съдебните заседания на 16, 17 и 18 май, поради опасност от физическо премахване на свидетел.

Още в началото на разпита съдия Петя Крънчева се скара на Михалев и му повиши тон заради закъснението и подчерта, че никой свидетел не може да се ползва от специално отношение. Той се извини и уточни, че от 3-4 години живее в Европа, но отказа да посочи къде.

Михалев разказа, че познава Бай Миле от началото на 90-те години и е бил в много добри приятелски и бизнес отношения с него. За три-четири години са били съдружници в “Интергруп енд партнърс”.

Основната причина да излезе оттам е юридическата свързаност на лицата, която не му позволявала да развива друг вид дейности. Милчо Бонев му дошъл на гости в апартамента на жена му часове преди разстрела.

Това беше обичайна среща, по обичайното време, на обичайното място, разказа Михалев. Говорили си основно за футбол. За кратко дошъл и Венцислав Стефанов. Бай Миле обаче не е споделял да е притеснен и заплашван.