Трябва да продължим мерките към бизнеса за компенсации. Ние непрекъснато сме в контакт с министъра на здравеопазването и браншовите организации, ако има промяна в позицията за по-ранно отваряне, това ще стане ясно. Това заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Лъчезар Борисов, министър на икономиката.

"Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година, сега е 7%, като това е едно от постиженията на правителството, имайки предвид какво е положението в останалите европейски страни", сравни Лъчезар Борисов.

Той увери, че банковият сектор стои изключително добре, с намалени печалби, но стабилни  и ще използват печалбите си за резерв.

"България приложи най-либералните мерки. Зимният туризъм работи, дори и с ограничения, докато в много страни в Европа това не е факт", заяви още Борисов.

"95% от инвеститорите в България са готови да реинвестират. Оставаме в играта на по-сериозните инвестиционни интереси, като е възможно това да е от автомобилната индустрия", изтъкна министърът на икономиката.

Цялото интервю с Лъчезар Борисов в „Офанзива“ - във видеото.