Любен Дилов парламент
Любен Дилов парламент / Георги Димитров
Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син се обърна към депутатите от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на парламента, на което трябва да се гласува кабинета „Петков“.

„Поддавам се на чара, който традиционно българите изпитват към хора, които леко нарушават закона. Това ни е останало от хайдушките времена, ние обичаме такива хора“, обърна се той към Кирил Петков.

Дилов коментира и някои от предложенията за министри в проектокабинета „Петков“

„Очевидно имате някаква идея за министър по ефективното управление, но тя остава скрита, а само след минути ще трябва да гласуваме за него. Имате и вицепремиер по климатичната политика. Мисля, че това е прекалено конкретно, може би трябва нещо по-общо - вицепремиер за вселенското равновесие или за тъмната материя. Аз едва ще докачам да се назначи този министър и да му напиша едно писмо: "Г-н министър, много съм недоволен от климатичните промени, вземете мерки", пошегува се Дилов. 

Депутатът се обърна към Кирил Петков: "Имате прекалено много министри от последните 7 месеца. Вие вероятно смятате, че те са били успешни за България, но много скоро ще разберете, че това не е така. Ще се опитваме да не пречим, когато можем ще се опитваме да помагаме, но този начин на сглобяване на кабинет, скоро ще разберете, че не е най-добрият“, заключи Дилов.