Лекари и специалисти в Габровско ще сключват договори с НЗОК
Лекари и специалисти в Габровско ще сключват договори с НЗОК / netinfo

Половината от общопрактикуващите лекари и 80 на сто от индивидуалните специалисти в Габровска област са заявили желание за сключване на договори със Националната здравноосигурителна каса. Документи са представили и почти всички медицински центрове и стоматолози от региона.

Според директора на Районната здравноосигурителна каса в Габрово Захари Дошков, не се забелязва никакво напрежение при подаване на заявленията и на никого не е оказван натиск за сключване на договор. Всеки е свободен и може да избира дали да работи със Здравната каса или не, каза пред Дарик Дошков.

Заявления могат да се подават до 2 март, а до 2 април се сключват споразуменията. Датата 16 февруари е важна за подаване на документи заради възможността да се получи заплащане за извършената дейност през януари в нормални срокове.

Ако договорните партньори пропуснат този срок и заявят по-късно желание за сключване на споразумение с касата, то и заплащането им ще бъде отложено. Това е напълно разбираемо, защото без сключен индивидуален договор ние нямаме основание за плащане, коментира пред Дарик Захари Дошков.

Други новини от Габрово