Лекарка от Пловдив спаси ранени в зловещата катастрофа на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът стана край Стара Загора в неделя малко след 14:00 часа. Сблъскали са се три автомобила. Шестима са пострадалите при инцидента, като двама са с опасност за живота.

Верижна катастрофа на „Тракия”, двама са с опасност за живота

Известният пловдивски медик и общински съветник доктор Веселка Христамян се оказала случаен свидетел на инцидента, предава NOVA. Според нея този случай още веднъж показал нуждата от медицински хеликоптери.

Д-р Веселка Христамян пътувала с автомобила си, когато започнала да се оформя тапа. Автомобилите спрели, а някои шофьори слезли, за да проверят какво се случва. Така станало ясно, че има сериозна катастрофа. Д-р Христамян спряла в аварийната лента, взела оборудването, което имала, и отишла да помогне.

След катастрофата, движението при км 217 на магистрала „Тракия“ е възстановено

Беше доста неприятна гледката, на която попаднах. Искам да благодаря на д-р Костадинов от Пловдив и д-р Владимиров от Стара Загора, които също се притекоха на помощ и успяхме да дадем първа лекарска помощ”, разказа д-р Веселка Христамян.

„Качихме живи и по правилата всички пациенти в линейките. Някои от тях успяха да съобщят за придружаващи заболявания”, обясни тя.

Според нея е изключително важно да има медицински хеликоптери у нас.

„Шофирайте внимателно, пазете човешкия живот”, призова още д-р Христамян.