Кунева препотвърди управленските приоритети на Реформаторския блок
Кунева препотвърди управленските приоритети на Реформаторския блок / БГНЕС, архив

Образованието, културата, здравеопазването и развитието на демокрацията са сред приоритетите на Реформаторския блок (РБ), защото основната цел е да се подобри животът на хората. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева днес след заседанието на Националния съвет на партията.

По думите й в центъра на вниманието също са инфраструктурата и правилата на живота в обществото - не просто борбата с корупцията, реформата в съдебната система и т.н.

РБ е стабилна формация, която ще продължи да се разраства, посочи Кунева. Има несвършени неща, но оценката за участието на ДБГ и РБ в изпълнителната и законодателната власт е положителна според направения на заседанието отчет. РБ е партньор, коректив и конкурент на ГЕРБ по думите на лидера на партията.

Реформаторският блок ще е част от бъдещият парламент. И според проучванията около 6 на сто от избирателите ни подкрепят, каза в отговор на въпрос Найден Зеленогорски.
Всеки, който не иска ляво правителство, нито ГЕРБ да прави, каквото си иска, трябва да гласува за нас, отбеляза Даниел Вълчев.

Според ДБГ партньорството на партиите от ЕНП се подразбира, като целта е да се сформира десноцентристко правителство, гарантиращо защитата на националните интереси чрез активно членство в ЕС и НАТО.

Програмата, с която РБ ще участва в предстоящите парламентарни избори, и новата му структура ще бъдат представени на предстоящия на 28 януари Първи съюзен конгрес на Блока.