Куйович: Един от подсъдимите ме натопи срещу обещание за свобода
Куйович: Един от подсъдимите ме натопи срещу обещание за свобода / БГНЕС

Хасковски окръжен съд ще се произнесе с присъди по процеса “Куйович” в петък. Подсъдими са Будимир Куйович, д-р Николай Писков, столичният бизнесмен Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков. Те са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на хероин. Тримата българи са обвинени и в съхранение на амфетамин.

Прокуратурата поиска 17 години и половина затвор за Куйович, а за останалите подсъдими 15 години лишаване от свобода. След края на делото Будимир Куйович направи изявление и отново заяви, че по процеса се оказва натиск и има политическо влияние. Ден по-рано единият от защитниците на Куйович заяви, че въпросният подсъдим е бизнесменът Стойко Дойчев.

За първи път Куйович съобщи, че на един от подсъдимите е обещана свобода, ако го натопи: Всички обвинения, повдигнати срещу мен, се крепят на лъжите на другия подсъдим д-р Писков. По време на съдебния процес и досъдебното производство бе доказана моята невинност със справките и експертизите. Прокуратурата ми иска много висока цена – да платя с главата си за нещо, което не съм направил. Не мога да се призная за виновен за нещо, което не съм направил. Върху този съдебен процес има голям натиск и един от подсъдимите сам си признал за това, че върху него е осъществен натиск, това е записано и в протоколите – да каже нещо срещу Куйович и ще бъде пуснат. Значи има натиск. Нямам нищо общо с хероина, защото с едно командване по телефона, няма как да стане. Няма доказателства. И е доказано от разпечатките на телефонните разговори, че нямам разговори с д-р Николай Писков от 26-ти до нашето задържане. Вие, репортерите, сте първо срещу мен, защото имам още едно дело заради вас, защото още от 2004 година започнахте да изваждате снимките ми, името ми по вашите вестници. Още през март месец ми беше изказана присъдата от българския парламент – 17-годишна. Такава ще бъде и тук. За мен има натиск и някакво политическо влияние.

Други новини от Хасково