Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред журналисти в парламента, че дори да се увеличат наказанията за "каналджиите", пак ще има такива.

 "Дори и да приемем, че ние увеличим наказанията, и смъртно наказание да даваме за "каналджиите", пак ще има такива. Знаете ли защо - защото няма да се прилага. А знаете ли защо няма да се прилага? Защото никой няма доверие и никой няма респект към българската държава", каза Костадинов. 

Попитан дали е достатъчна оставката на главния секретар на МВР и трябва ли да се иска оставката на вътрешния министър и на министъра по отбраната, Костадинов отговори отрицателно. Това, което трябва да се направи, е не да се искат оставки в момента, а да се разположи българската армия по границата, смята Костадинов. По думите му инцидентите ще продължават, докато това не се случи. 

„Възраждане“ настоява за ревизия на Плана за възстановяване


Решението е българската войска да бъде разположена по българската граница, да има плътен човешки контрол по границата, 24-часов, както и да се поправи компрометираната ограда, каза Костадинов. Според него всичко останало е четене на безсмислени декларации в парламента и "биене в гърдите". 

"Преди две седмици четохме декларация и казахме - изкарайте българската войска по границата, иначе ще започнат да ни стрелят в центъра на столицата. Не ни стрелят, прегазват ни, но и това ще стане", коментира Костадинов. Той зададе въпрос какви допълнителни наказания ще бъдат поискани след две седмици - за хората, които са продали колите на "каналджиите" или за монтьорите, които са сменяли маслата на колите. 

 
БТА