Ива Митева е член на екипа на ПП „Има такъв народ“ и стана депутат от 23 МИР София, където бе втора след проф. Андрей Чорбанов, предава NOVA.

Георги Димитров

Тя е юрист, била е директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Познава в детайли работата на парламента, тъй като работи отдавна в администрацията му.

Народното събрание има нов председател (ВИДЕО)

Митева е била кадър на ГЕРБ. 
Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма „Конституционно право на РБългария“ в Институт за държавата и правото към БАН. Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието.

Георги Димитров

От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС.

Депутатите от 45-ото Народно събрание проведоха първото си заседание (СНИМКИ/ВИДЕО)

Била е член на експертните екипи за подготовка на предложение и обсъждане на промени в конституцията.
От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони като член на експертните екипи за изработването на Изборен кодекс и приемането на нов Изборен кодекс.

Георги Димитров

От 2017 до 2019 г. е лектор по практическо нормотворчество в програмата за следдипломна квалификация на Института за публична администрация и СУ. Хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Право“, курс „Практическо нормотворчество“.

Първи политически изказвания в 45-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Митева познава в детайли работата на парламента. 
Тя е участвала в писането на всички парламентарни правилници в последните мандати и е наясно с процедурите в работата.

Георги Димитров

През нея са минали всички основни закони в държавата през последните години. Бе дясна ръка на депутатите в изработването на промените в изборното законодателство в не един парламент.
nova.bg