/ DarikNews.bg
"Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители на медицинското съсловие демонстрираха анархосиндикални форми на протест, държим да подчертаем, че не подкрепяме подобни прояви", се казва в становище, оповестено от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

От синдиката заявяват, че не приемат прилагането на провокативни инструменти при протестни действия, включването на политически лица в тях и умишлено нарушаване на обществения ред.

Сестрите отказват да излязат от НС, НСО ще ги чака до довечера и ще ги изведе

"КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ винаги са подкрепяли и ще подкрепят исканията на всеки, който се бори и протестира за по-високи възнаграждения и подобряване на условията на труд. Има утвърдени и законоустановени начини. Всеки трябва да отговаря пред закона", заявяват още от синдиката.

Дариткова: Действията на сестрите са целенасочено организирана провокация

"Както и досега, продължаваме да настояваме за изпълнение на постигнатите договорености в Колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“, пише още в становището на синдикалната организация", гласи още позицията.