Кметът на Цалапица е бил информиран за извозването на боклука
Кметът на Цалапица е бил информиран за извозването на боклука / netinfo
Кметът на София Бойко Борисов изрази учудването си от вчерашния протест в Цалапица като каза, че с писмо кметът на Цалапица е бил информиран за боклука. Столичният градоначалник съобщи по време на заседание на Общинския съвет, че желанието на СО за разполагане на балите в рудник „Кремиковци” е невъзможно, заради отдаването на рудника на концесия.
Кметът Бойко Борисов съобщи, че е необходимо той да отмени заповедта за преустановяване на работата в Суходол и в кратък срок да бъде представена цялата информация за депото в Министерството на околната среда и водите.

В петък заместник-кметът на столицата Мария Бояджийска и юристи ще бъдат в Карлово, за да подпишат договора. Освен това градският парламент реши да се оспори пред Върховния касационен съд решението на Апелативния съд, с което общината е осъдена да плати сумата от 8,665 милиона лева на концесионера по чистотата.

Задълженията бяха натрупани през ноември и декември 2005 година от извършени дейности по снегопочистване и опесъчаване.

Тогава концесионерите представиха пред Столичния инспекторат направени разходи от 8,6 милиона лева, които бяха одобрени. Междувременно се натрупаха още 3 милиона лева лихви.