Кмет с неплатени данъци получи награда за принос към община Разград
Кмет с неплатени данъци получи награда за принос към община Разград / снимка: DarikNews.bg, Разград

Селски кмет с неплатени местни данъци получи награда за принос към местното самоуправление. Това стана в Разград след решение на местния парламент.

„За" това кметът трети мандат на село Благоево Момчил Мизурски да получи почетния приз „За принос в местното самоуправление" гласуваха 17 съветници от БСП и ДПС, против бяха 10-те им колегите от Синята коалиция и ГЕРБ. Необходимото мнозинство бе от 16 гласа. Преди гласуването съветникът от Синята коалиция Иво Димитров обясни, че основният му мотив да не подкрепи кандидатурата на Мизурски за почетната награда е свързан с факта, че той още през 2010 г. е обявен от кмета на Разград Денчо Бояджиев като длъжник на общинската хазна. Тогава Мизурски не бил платил данък сгради и такса смет в размер на 611 лв. В момента дългът му е от 527 лв. Димитров припомни и това, че в трите си мандата Мизурски се е кандидатирал за селски първенец от три различни политически позиции. През 2003 г. бил от СДС, след това излязла информацията, че е агент на Държавна сигурност и станало невъзможно да бъде подкрепен от сините, затова избрал инициативен комитет, на последните избори вече бил от БСП.

След гласуването председателят на групата съветници от ГЕРБ Милена Орешкова коментира, че управляващите са солидарни с аргументите на Димитров, като допълни, че Мизурски не полага и достатъчно грижи за населеното място, което управлява, читалището в Благоево, което е паметник на културата, било оставено да се руши. Селският кмет обяви пред журналисти, че до края на месеца ще си плати задълженията.

Други новини от Разград