България е добро място за инвестиции, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на церемонията на наградите „Мистър и Мисис Икономика“. Техен организатор са списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ.

Борисов: Инвестираме милиарди и пак сме на излишък (ВИДЕО)

„Цифрите говорят сами по себе си. Това, което бизнесът прогнозираше, за щастие и правителството също – един ръст на БВП за 2019 г. - се случи. Имаме над 3,5%. Това, което очаквахме като ръст на производството и износа, имаме го и него. Всичко, което обещахме на министър-председателя на не една среща, в присъствието на синдикатите, за ръст на средната работна заплата – и това нещо го има. Това, което не достига, е работна ръка“, заяви Домусчиев пред гостите.

КРИБ с нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

Събитието по връчване на най-престижните бизнес награди уважиха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиери и министри от кабинета, политици и представители на бизнеса.
 

Награждаване
Георги Димитров



Пред препълнената зала „Джон Атанасов“ на София тех парк Кирил Домусчиев подчерта, че за него е чест за пета поредна година да открива конкурса, който определи като "Оскарите на бизнеса".

КРИБ отличи социално отговорни компании

Той пожела и занапред да има такава голяма конкуренция при номинацията за наградите и подчерта, че страната ни е добро място за бизнес инвестиции.

 

Награждаване
Георги Димитров