Опашка от камиони на ГКПП Капитан Андреево
Опашка от камиони на ГКПП Капитан Андреево / Dariknews.bg, архив
Шофьорите настояват за съдействието на омбудсмана
22-километрова колона от товарни автомобили се е образувала на ГКПП „Капитан Андреево“ в посока Турция, предаде „Фокус“. Недоволните шофьори започват подписка и настояват омбудсманът Мая Манолова да им съдейства за решаване на проблема с опашките по границите и бавното пропускане.

От своя страна Манолова заяви, че е готова лично да се срещне с недоволните водачи на граничен пункт „Капитан Андреево“. Пред агенцията тя заяви, че още в понеделник ще се свърже с шефа на „Гранична полиция“ и директора на Агенция „Митници“ за по-добра организация на работата на граничния пункт.

Маноловa уточни, че ще разговаря и с областния управител на Хасково, защото по думите й при такава километрична опашка е необходимо да се осигурят нормални условия за съществуване на хората, които ще трябва да чакат на границата.

„Готова съм съобразно програмата ми следващата седмица да се срещна с шофьорите и на място да накарам институциите да си свършат работата. Очаквам превозвачите да се свържат с мен и в пряк разговор да уточним спешността на моето пътуване“, заяви Манолова.
Агенция Фокус